Drömmar

Jag har alltid varit av intrycket att om man vill något tillräckligt mycket så kan man göra det. Men jag är också medveten om att drömmar inte alltid går i uppfyllelse. Det är väldigt viktigt att ha mål i livet, i alla fall saker att sträva efter.Personligen drömmer jag om att först och främst utbilda mig inom detaljhandeln, flytta hemifrån. Skaffa ett jobb som kan ta mig dit jag vill, bosätta mig utomlands, gärna i London eller Paris. Jag vill bo i New York ett tag och dessutom lära mig franska. Jag vill arbeta med eller i kontakt med mode, jag vill också lägga tid på välgörenhet för barncancer. Jag vill skaffa en till hund och inte förlora mina tankegångar och det sätt jag uppträder på idag. Jag vill bli bättre på att laga mat och att hålla ordning, jag vill låta mitt hår växa och utveckla min garderob.

Ingenting av det här är omöjligt, det känns bra.


It's, again, all about the "budget"stuff

Okej, jag var bara tvungen att kolla in Accessorize's hemsida och dom har rätt många snygga grejer. Dock har jag och min shoppingbuddy Olive lärt oss, the hard way, att nästan 75 % av alla bilder på hemsidan inte ger någon rättvisa åt hur dom ser ut i verkligheten och inte på det bra sättet. Nej, här talar jag och djup besvikelse då det där perfekta hårbandet med färgglada stenar i ett fint emblem vid sidan av pannan ser ut som något som katten dragit in. Ysch för den besvikelsen. I alla fall så är det här mina favoriter, dock är det allt som allt värt över 150 £. Dags att verkligen börja spara kanske?A girl can dream you know..

All about the budgetstuff

Inför den stundande londonresan tog jag hjälp av min kompis Google och kunde fixa fram bilderna på Primarks s/s 10 kollektion. Inte lika fierce som a/w 09 men den håller absolut måttet för att göra mig shoppingsugen. Den tjugonionde maj äger jag förhoppningsvis den svarta chanelkavajen, de höga cityshortsen, de underbara gardenpartyklänningarna, den blommiga kavajen och de superchica strandshortsen. Resten av kollektionen finns här.


Dessutom såg skofronten otroligt lovande ut, loves it!


L-o-v-e

Det här inlägget är inte tillägnat någon hemsk, kommersiell högtid som ingen egentligen gillar. Det här är bara mina tankar som av en händelse publiceras den fjortonde februari.Kärlek. Hur ska jag kunna skriva om det när jag själv aldrig varit kär? Nu tänker ni säkert: alla har varit kära, någon gång! Jag är undantaget. Attraherad av någon: Ja. Förälskad: Ja. Kär: Nej. Men till motsatts av mina personliga erfarenheter tror jag stenhårt på att kärleken övervinner allt. Alla gånger. Om det verkligen är ment to be så även om man skiljs åt finns kärleken fortfarande kvar. Den kanske inte fungerar, går sönder och måste repareras men den är där. Jag tror inte att man ska vara rädd för att bli sårad, man måste vara modig och våga satsa på saker som inte låter helt logiska men som känns helt rätt. Så länge hjärtat är med så går allt. Man måste våga trotsa alla regler, normer och stereotyper och bara göra. Det betyder dock inte att man inte ska lyssna på andra men det betyder heller inte att man måste bli hjärntvättad. För till sist så kommer det vara dig det handlar om och då ska du inte behöva ångra något du gjort.

Jag älskar kärleken i alla dess former men det värsta jag vet är att se kärlek gå till spillo. Det är hemskt. Man är rädd för att bli sårad, att såra, man tänker tankar som: Tänk om det går åt helvete? Modet är det som saknas. Ja.. So what. Better to have loved and lost than never to have loved at all.


Goodbye, Lee

Nu har Lee McQueens död "sjunkit in" och jag trodde aldrig att jag skulle ta det så hårt. Det här är så hemskt. Världen kommer aldrig skåda hans underbara och innovativa designer igen. Det är en sådan stor förlust för mode- och konstvärlden, det är så ofattbart. En sådan otrolig talang som ryckts bort så hastigt. En av världens största och mest magnifika modeskapare finns inte längre kvar. Han kommer aldrig skapa igen. Som sagt.. Ofattbart.För de som inte är insatta går det knappt att förklara Alexander McQueens designer. Så otroligt banbrytande och unika, vackra och annorlunda ting han kunde producera har tidigare inte skådats i modevärlden. Inte i min modevärld i alla fall, det här får mig verkligen att förstå hur viktig den världen är för mig. Vi har mist en otrolig talang. Vila i frid.

Passing of a fashion-guru

Herregud! Jag är i chock!! Alexander McQueen, en av världens skickligaste modeskapare, har tagit livet av sig. Riktigt sorgligt.Har fortfarande inte smält detta.

Les dandys sont incroyables

Jag har absolut noll självdisciplin. Men mitt outalade nyårslöfte är att skaffa lite av detta, känns ganska anvädbart - så här på universitetet och allt! Det är inte så att jag är städ- eller sexgalning, nej.. Jag älskar konsumtion. ALLT som kostar pengar, det älskar jag att göra - klarar liksom inte av att låta sparade pengar vara. Dessutom har jag problem att koncentrera mig när det kommer till tråkiga saker. Eller snarare att få saker gjorda.. Till exempel: Plugga, boka tandläkartid, boka körlektion, plugga körteori, boka smartbox-grejen som snart går ut.. Sånt! Skitenkla uppgifter som man bara kan ringa ett telefonsamtal för att lösa eller bara åka till Stadsbiblioteket (min favorit pluggplats i hela Stockholm, btw) och trycka sig igenom dom där sidorna om Baudelaire. Det är inte så svårt så varför gör jag det inte bara?Ja.. Mycket bra fråga. Jag är helt enkelt beroende av lättja, att inte göra någonting när jag har tonvis med saker att göra. Så att berget bara växer och växer. Men på något sätt klarar jag mig alltid. Dumb luck helt enkelt. Fast i morgon ska jag ge mig in, tillsammans med min pluggbästis cola light, och börja på min uppsats.. Tror den ska handla om dandyism. Spännande!

Materialism is the new black

Usch. Mindre än en vecka kvar till alla hjärtans dag. Kommer sitte inne detta dygn, äta cheesecake och vara allmänt inåtvänd. Fuck this är det enda jag kan säga. Jag kan inte ens gå på stan utan att affärerna och deras displayer skriker "DU ÄR SINGEL, ENSAM, ALOOOOOOOOOOONE". Man kanske ska handla mer på internet i stället? Whatever, kan skriva samma sak som jag alltid skriver men i dag ska ni få något nytt. Hmm.. Räknas det som nytt även fast jag ljuger?

Känns bara som att jag är berättaren och alla andra har stora roller i mitt liv. Går i princip inte att förklara och eftersom att jag inte känner en annan människa i samma situation skulle jag säga att min situation är oförståelig för någon utomstående.Jag får helt enkelt bli materialist, fylla tomrummet med skor och vackra kläder. Sounds sad like fun!

Love love love

Läser vissa bloggar religiöst och vissa mindre religiöst men kollade Michaela Fornis blogg och hon är väldigt skicklig när hon skriver om kärlek."Hellre ångra något man gjort än ångra det man aldrig vågade göra." Läs resten här..

Put a smile on that face

Jag kollade the Sartorialist för tredje gången i dag, ja - jag har världens hang-up där just nu, och såg den här bilden. Kan det bli bättre combo av streetmode och europeisk sex and the city känsla? I don't think so. Jag är inte så duktig med ansikten och kan bara identifiera kvinnan med den röda louis vuitton cs-väskan som Garance Doré. The rest, i don't know. Men bilden är grym, man blir bara glad av att titta på den.Som sagt, the Sartorialist!


Windowshopping

Jag sitter här och läser Damernas Paradis som utspelar sig i Paris av Émile Zola och jag vill bara dela med mig av något som kanske är den vackraste text jag någonsin läst:

"Det fanns där, i fria luften på gatan, på själfva trottoaren, en lavin av godtköpsvaror, frestelserna i dörren, tillfälligheterna, som lockade de förbigående att stanna och bli kunder. Det började högt upp, ylle- och klädesstycken, merino, cheviot, och flanell hängde ned från mellanvåningen, vajande som fanor och med de neutrala färgtonerna, skiffergrått, marinblått, olivgrönt, stickande af mot etiketterna hvita lappar. Bredvid, på hvardera sidan om tröskeln hängde smala remsor af pälsverk till klänningsgarnityr, ekorryggarna med sin fina askgrå färg, svanbukarna med sin hvita snö, kaninskinnen, som skulle föreställa hermelin och mård. Nedanför i lådor eller på bord, midt bland en hög af stuvar, en öfversvämmande flod av stickade varor, som såldes för en spottstyfver, vantar och stickade yllehalsdukar, teatermössor, västar, en hel exposition af vintervaror i brokiga, spräckliga, randiga färger, här och där omväxlande med det grannaste blodrödt."Tyckte att en klassisk bild på fönstershopping passade bra som illustration, Audrey Hepburn i Breakfast at Tiffany's!

I'll go back and change everything

Det bästa man kan göra på kvällen, då man har flera tankar i huvudet - frågor utan enkla svar, är att hitta ny akustisk musik. Varför? Eftersom att akustisk musik är den mest uttrycksfulla musikgenren, så är det bara. Ingen annanstans hittar man den variation som behövs. Det är så man kan uttrycka sig, på riktigt menar jag. Jag skriver och skriver men dessa jävla tankar som jag tjatar om finns kvar hos en. I bland försvinner dom, dom löser sig inte - dom är bara inte kvar. Vissa gånger är de starkare än någonsin och, som nu, ligger de bara och gnager lite lätt. Tillräckligt för att störas men inte nog för att jag ska bry mig mer än vanligt.

Dock är jag ingen lost cause, det blir bättre. Jag vänjer mig, kanske inte den ultimata lösningen men man tager vad man haver och om man bättre vill förstå är texten i Time won't let me go - The Bravery hjälpsam. Den enda låten som jag någonsin träffat på som jag på riktigt kan känna igen mig i.Hoppas kunna skriva en roligare text i den närmaste framtiden! Min magkänsla säger "inte särskilt sannolikt". Lovely.

RSS 2.0